Ny skabelon til forløbsbeskrivelsen
Styrelsen indfører pr. 1. august 2021 en ny skabelon for forløbsbeskrivelser. Alle ungdomsuddannelser, videregående uddannelser, voksen- og efteruddannelser og FGU-institutioner skal anvende den nye skabelon i forbindelse med studiestøtteforløb.
På FGU kan der kun bevilges studiestøttetimer til egu-elever i virksomhedspraktik, og forløbsbeskrivelsen er derfor kun er relevant i forbindelse med virksomhedspraktik.
Formålet med forløbsbeskrivelsen er, at den skal anvendes som et pædagogisk redskab i støtteforløbet. Forløbsbeskrivelsen skal bl.a. støtte tilrettelæggelsen af forløbet og sikre den fornødne forventningsafstemning mellem støttegiveren og eleven. Støttegiveren og eleven skal derfor så vidt muligt udfylde forløbsbeskrivelsen sammen.
Som afslutning på forløbet skal både støttegiveren og eleven skrive under på forløbsbeskrivelsen. Hvis det ikke er muligt at skrive fysisk under på blanketten, for eksempel fordi forløbet har været afholdt virtuelt, kan parterne give deres samtykke til forløbsbeskrivelsen på anden skriftlig vis, for eksempel via sikker mail.
Download forløbsbeskrivelsen fra spsu.dk
Hvis du ønsker forløbsbeskrivelsen i Word-format, kan du sende en mail til sps@stukuvm.dk.
Forløbsbeskrivelsen skal fremover opbevares på uddannelsesstedet
Uddannelsesstedet skal ikke længere vedhæfte forløbsbeskrivelsen i SPS2005 i forbindelse med genansøgning om studiestøttetimer. I stedet skal uddannelsesstedet opbevare forløbsbeskrivelsen.
Styrelsen kan til enhver tid anmode om at se forløbsbeskrivelsen, for eksempel i forbindelse med tilsyn.
Læs mere om forløbsbeskrivelsen, og se skabelonen her
Timesedlen udgår
Vi indfører ny praksis for registrering af afholdte studiestøttetimer. Med den nye praksis udgår kravet om at anvende styrelsens timeseddel. Alle uddannelsessteder skal fortsat kunne dokumentere afholdte timer, herunder studiestøttetimer og instruktionstimer, hvor uddannelsesstedet selv varetager støtten.
Dokumentationen er nødvendig for at sikre, at uddannelsesstedet ikke søger refusion for flere timer, end der er afholdt. Uddannelsesstedet skal til enhver tid kunne fremvise dokumentation for afholdte timer til styrelsen i forbindelse med tilsyn.
Fra 1. august 2021 må ungdomsuddannelsesinstitutionerne, ligesom de øvrige uddannelsesinstitutioner, selv vælge, hvordan de registrerer afholdte støttetimer.
Styrelsen har indtil nu stillet krav om, at ungdomsuddannelsesinstitutionerne skulle registrere afholdte studiestøttetimer på en særlig timeseddel. Styrelsen har desuden stillet krav om, at eleven skulle underskrive timesedlen efter hver mødegang. Dette er ikke længere et krav.